Mensendieck praktijk van Ooijen
Faradaystraat 2
2014 EN Haarlem

Tel: (023) 524 93 71
Website: www.mensendieck-vanooijen.nl
Mail: info@mensendieck-vanooijen.nl
Voor wie
Werkwijze
Vergoeding
Contact
         ieder mens kan zich leren ontspannen

Ontspanning
Ieder mens kan zich leren ontspannen, als de methode maar aansluit bij wie je bent en wat bij je past. Door te leren ontspannen kun je klachten verminderen en voorkomen. Door je bewust te worden van de specifieke signalen die je lichaam geeft, kun je jouw grenzen gaan ontdekken. Als het lukt om deze beter te bewaken, verminderen de klachten.

Werkwijze
De behandeling is individueel en is gericht op jouw persoonlijkheid en eigen levenswijze. Ik werk aan een persoonlijke balans tussen spanning en ontspanning. Tijdens de behandeling krijg je handreikingen, zodat je je bewust wordt van de oorzaak van de klacht en gaat merken wat je nodig hebt om je weer prettig te voelen.
 
Door oefeningen en inzicht kun je de specifieke signalen en grenzen van je lichaam leren herkennen. Deze oefeningen zijn gericht op ontspanning van het lichaam, de ademhaling en soepelheid van de spieren. Door ontspanning te ervaren, ontstaat vertrouwen dat je op eigen wijze de klacht kunt verminderen en leert voorkomen. Er is aandacht voor de houding, vooral het leren strekken van de wervelkolom, om de balans terug te brengen in de spierspanning en het verbeteren van de ademhaling.
Praktijk
disclaimer | copyright 2013 | all rights reserved
Ontspanning